2020. február 28.

Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári iskolában


Húsz általános és középiskolai osztály számára tart fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében, az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákról is szó lesz a foglalkozásokon, mint például a szexuális nevelés, az iskolai bántalmazás és az önismeret.

Az Arconic Alapítvány támogatásának köszönhetően 10,8 millió forintos támogatási keret érkezett a SZÉNA Egyesülethez azzal a céllal, hogy ismeret- és készségfejlesztő foglalkozásokkal erősítse a székesfehérvári diákok kompetenciáit.



 

A 20 fehérvári osztály osztályonként 10 tanóra időtartamban vehet részt a SZÉNA Egyesület által felkínált fejlesztő foglalkozásokon. A programok témáját minden esetben az iskola vezetősége választja ki, annak függvényében, hogy az adott osztálynak mire van leginkább szüksége. A projekt során kifejlesztenek egy olyan mobilapplikációt is iOS és Android platformon, ami szolgálja a drogprevenciót, a szexuális nevelést és az ökológiai nevelést is. 

 

Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület elnöke elmondta, hogy a projektben felkínált témák között szerepel a közösségfejlesztés, a pályaorientáció, az önismeret, a szexuális nevelés, valamint az iskolai bántalmazás és annak speciális, online formája, az úgynevezett "cyberbullying" is.

 

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása