2020. március 13.

Hatvan férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen


Maroshegyen közel hatvan gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez több mint egymilliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig épül meg.


 

A négy csoportszobás, ötvenhat gyermek befogadására alkalmas intézmény egy Úrhidai úti, önkormányzati tulajdonú ingatlanon épül fel. Az új bölcsődében helyet kap egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd. A projekt tartalmazza az üzemeltetéshez és a gondozási feladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését is.

A beruházás és egy olyan városrész életét segíti, amely folyamatosan növekszik: Maroshegyen sok fiatal család él, és sok kisgyermek születik. Városi szinten jelenleg nagyjából annyi bölcsődei férőhely van ma Székesfehérváron, amennyi kiszolgálja az igényeket, viszont látható, hogy ezek az igények elkezdtek emelkedni, ezért is kell bővítésben gondolkozni.

 


 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében megvalósuló maroshegyi projektben most a tervezés szakasza következik, majd az engedélyeztetéssel, közbeszerzési eljárással és a kivitelező kiválasztásával folytatódik a munka. A határidő szoros, mivel a beruházásnak 2022. december 31-ig meg kell valósulnia – az ütemezés szerint év végéig elkészülnek a tervek és az engedélyezés is megtörténhet.

A beruházás rendkívül fontos azoknak a szülőknek, akik kisgyermek mellett szeretnének dolgozni – nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a város környékén élő családok esetében is. Az országos tervek között pedig az óvodafejlesztések újragondolása is szerepel, készül egy új óvodaprogram, melyben Fehérvár is részt kíván venni, elsősorban egy maroshegyi óvodabővítés megvalósításával.

 


 

A városrészben, elsősorban a Harmatosvölgyben számos magántulajdonú házépítés zajlik: háromszáz telekre parcellázták fel a területet, ezeknek mintegy fele épült be máig, így az önkormányzat bőven számolhat azzal, hogy sok család költözik még Maroshegyre. Számos társasház is épül, intenzív a fejlődés, így a következő években nagy szükség lesz a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítésére.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”