2020. március 24.

Idősebbek is elkezdhetik


Először arra gondoltunk, fehérvári gyógytornászok segítségével felveszünk néhány tornagyakorlatot, amivel az idősebb korosztály (is) átmozgathatja magát egy kicsit, amíg otthon van mindenki, ahogy kell így járvány idején. Aztán rájöttünk, hogy elég furcsa lenne egy forgatási helyszínen az otthon maradás mellett érvelni – úgyhogy inkább összegyűjtöttünk néhány, már létező torna videót.

Amikor tudjuk, hogy áramszünet lesz, mert már egy hete kiírták a lépcsőházban, azért mégis megnyomjuk rutinból a villanykapcsolót, indítanánk a mikrót. Így van ez valahogy az otthon maradással is: tudjuk, hogy muszáj, hogy életek múlhatnak rajta – de mégis nehéz betartani, mert megszoktuk, hogy oda és akkor megyünk, amikor és ahová akarunk.

Szóval: oldjuk meg a mozgást lakáson belül.

Íme, néhány ötlet.

  

Otthon végezhető tornagyakorlatok idősek számára.



 

Egy tizenöt perces gyakorlatsor Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta vezetésével.



 

Otthon végezhető gyakorlatok



 

Válltorna Huszár Ildikó vezetésével – a visszajelzések szerint fejfájás ellen is hatásos.


 

Napi átmozgató torna a Mindennapi Torna YouTube csatornáról – vannak benne kicsit talán nehezebb gyakorlatok is, azokat ki kell hagyni, ha valaki nem bírja.



 

És végezetül valami, amit csak levezetésképpen teszünk ide, és felhívjuk a figyelmet, hogy otthon senki ne próbálja ki. A produkciót Sáfrány Emese Aleska mutatta be a 2016-os Légtorna Világbajnokságon.




Váljék egészségükre!



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása