2020. május 4.

A magyar írásbelivel elkezdődtek az érettségi vizsgák


Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, ma reggel kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődtek az érettségi vizsgák. Székesfehérváron 1421-en érettségiznek.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hétfőn középszinten 68 458-an, emelt szinten pedig 2119-en írásbeliznek országszerte.

 

Valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. Minden érettségiztető iskola kézfertőtlenítőt is kapott, a vizsgák előtt alaposan kitakarították az épületeket, ellenőrizték a mosdók felszereltségét és tisztaságát, illetve az érettségi ideje alatt is folyamatos a takarítás az iskolákban. A tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat. Székesfehérváron a Városgondnokság hétfő reggelre rendkívüli fertőtlenítést végzett a buszvárókban és az iskolák bejárata környékén.

 


 

A magyar érettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni.

Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldani: az elsőre 90 percet kapnak. A feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll.

A második feladatlap megoldására 150 percet kapnak az érettségizők. Itt egy műértelmező szöveget kell megírni: ez lehet egy mű adott szempontú értelmezése vagy két mű adott szempontú összehasonlító értelmezése.

 

Kedden matematikával folytatódnak az érettségi vizsgák.LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”