2020. május 11.

A biztonságé az elsőbbség!


Ma van a Közlekedési Kultúra Napja. 2015 óta ezen a napon országszerte különféle rendezvényekkel, versenyekkel hívják fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára. A rendkívüli helyzet miatt idén online kvízzel készülnek az alsó tagozatosok számára.

2015 óta egyre nagyobb sikerrel, egyre szélesebb körben szervezték meg a Közlekedési Kultúra Napját május 11-én az ország számos helyszínén. A programok ráirányították a figyelmet a partnerségen alapuló, kulturált közlekedés jelentőségére, sokszínűségére a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt. 

A biztonságé az elsőbbség! – ez a jelmondata a 2020-as Közlekedési Kultúra Napjának. A járvány okozta rendkívüli helyzet miatt ezúttal személyes részvételt nem igénylő, online kvízzel, totószerű feladatokkal készültek a szervezők. 

A kvíz elérhetőségét már pénteken eljuttatták az általános iskolákhoz, ezután a pedagógusok küldik tovább az alsó tagozatos diákoknak. A gyerekek május 17-én, vasárnap 20 óráig oldhatják meg a feladatokat. Az eredményeket a szervezők összesítik, értékelik, majd értesítik az iskolákat. A helyes válaszokat adó intézmények tanulói könyvutalványokat és ajándékcsomagot kapnak.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: akozlekedesikulturanapja.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”