2020. május 14.

Nébih a Viberen


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az állami hivatalok között a világon elsőként, megjelent a Viberen. A négy hónapos kampánnyal a fiatalok figyelmét szeretnék felhívni az élelmiszerlánc-biztonság fontosságára. A program része egy ingyenes matricacsomag, de egy játék keretében a vállalkozó kedvűek egy rövid, de izgalmas nyomozás erejéig Nébih-ellenőrré is válhatnak.

A Viber főként a fiatalabb generációk körében népszerű platform, így ideális felület a sajátos médiafogyasztási szokások miatt legnehezebben elérhető korosztály megszólítására. Ezt a lehetőséget szeretné kiaknázni május 11-én indított kampányával a Nébih, hogy ezen a módon is ráirányítsa a figyelmet az élelmiszerlánc-biztonság fontosságára.

 


 

A Viberen elérhető matricák a felhasználók körében rendkívül népszerűek, hisz sokszor kifejezőbbek egy-egy szónál vagy mondatnál. A világszerte a több mint egymilliárd Viber-felhasználó 30 százaléka napi szinten legalább egy matricát küld el. Épp ezért a Nébih is egy ingyenesen letölthető, fiatalos matricacsomaggal jelent meg az alkalmazásban.

 


 

A csomagban 20 matrica közül válogathatnak a felhasználók, így téve személyesebbé, színesebbé beszélgetéseiket. A matricákon, valamint azok témáiban megjelennek a Nébih szemléletformáló kampányai is.

 


 

A letöltéssel a felhasználók automatikusan feliratkoznak a hivatal chatbotjára is, amelyen keresztül a Nébih egy szórakoztató, élelmiszerbiztonsági tanácsokat közvetítő játékra invitálja őket. Egy rövid, de izgalmas nyomozás erejéig tehát most bárki Nébih-ellenőrré válhat.

 

A Viber tájékoztatása szerint a Nébih az első olyan állami hivatal, amely erre a felületre lép.  A cég a későbbiekben a Nébih példáján szeretné bemutatni, hogyan tud egy állami szervezet edukációs tartalmakat nagy tömegekhez eljuttatni trendi és egyben személyes formában. A matricacsomag és vele együtt a chatbot négy hónapig ingyenesen elérhető a Viber matricaáruházában.

 

(forrás: portal.nebih.gov.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”