2020. május 26.

Közlekedési Kultúra Napja - online


Kilenc székesfehérvári általános iskola kétszázhúsz diákja csatlakozott idén a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett online kvízhez. Az összesítésből kiderült, hogy a legtöbben felismerik a közlekedési táblákat, és egyéb feladatokat is szép eredménnyel oldottak meg a jelentkezők.



A Közlekedési Kultúra Napja május 11-e – a napra a rendkívüli helyzet miatt idén személyes részvételt nem igénylő, online kvízzel készültek a szervezők, azaz Székesfehérvár Önkormányzata, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Közlekedésitudományi Egyesület Fejér Megyei Szervezete. Amennyiben a járványügyi vészhelyzet szeptemberig lezajlik, úgy a Közlekedési Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvényt szeptember 16-án, EDWARD napon, a Közúti Halálos Áldozatok Nélküli Európai Napon tartják meg.

 


 

A feladatsort kilenc székesfehérvári általános iskola kétszázhúsz alsó tagozatos diákja töltötte ki május 11-e és 17-e között. Száztizenheten húsz pont feletti eredményt értek el a maximális huszonöt pontból.  Az eredményekből kitűnik, hogy a gyerekek nagy része jól ismeri a közlekedési táblákat, ezekre a kérdésekre többségében jó válaszok érkeztek. A kereszteződésekben a járművek áthaladási sorrendjét is helyes eredménnyel oldották meg a legtöbben.

 


 

A legnagyobb létszámmal, hatvanhét fővel a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csatlakozott a versenyhez, míg a Tóvárosi Általános Iskolából hatvanan, a Kossuth Lajos Általános Iskolából harmincöten, a Munkácsy Mihály Általános Iskolából huszonnyolcan, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolából pedig tizenheten töltötték ki a feladatlapot.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása