2018. február 9.

Ezüstérmes lett a Bocuse d'Or-on Volenter István fehérvári séf


Második helyezést ért el a fehérvári 67 Étterem és Bistro séfje, Volenter István és segítője, Friderika Spekova a Bocuse d'Or magyar döntőjében. Ők hozhatták haza a legjobb csapatmunka és a legjobb hústál díját, emellett a tizenkét tagú zsűri Friderika Spekovát választotta a legjobb segítőnek. Az első helyen Pohner Ádám, míg a harmadikon Veres István végzett.



A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük, 5 óra 35 perc alatt. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő voltak, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás volt a kihagyhatatlan elem. A séfeknek ezen kívül a tíz zöldség és fűszernövény közül kisorsolt zöldborsót és snidlinget is bele kellett építeni a fogásokba.

 


 

A fehérvári séf a vegetáriánus fogását egy különleges rizsropogós köré építette, amelyhez többek között citrusos-gyömbéres zöldborsó salátát, snidlinges gorgonzola mártást és uborka bonbont kínált. A hústál középpontjában szűzpecsenye, a borjúlábszár és a benne levő velő állt. A velőt vákuumos technológiával készítették el, majd apró kockákra vágták és konyhai lángszóróval gyakorlatilag megfüstölték, végül pedig a töltött hagyma tetejére tették. A szűzből és a lábszárból egy különleges mozaikos húst kreáltak, amibe például mangalicaszalonnát is raktak.

 


 

„Csak egy nüansznyin múlhatott a győzelem, mert mindkét tányérról csak pozitívan nyilatkozott a zsűri. Elégedett vagyok a második hellyel, főleg hogy a mienk lett a legjobb hústál, megkaptuk a legjobb csapatmunka díját, sőt Friderikát választották a legjobb commis-nak” -mondta a verseny után Volenter István, aki szerint az ételekből kihozták a maximumot.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

„1848 emlékezete Székesfehérváron”


Ne simogassuk meg!


Kezdődnek az útfelújítások