2020. május 19.

Június 30-ig lehet pályázni a Deák Dénes-, és a Lánczos-Szekfű ösztöndíjakra


Mind a Deák Dénes-, mind a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra várják már a pályázatokat a kuratóriumok. A kutató- és alkotómunkát támogató pályázatok mindegyikének június 30-a a beadási határideje.

Deák Dénes Ösztöndíj

Az 1997 óta kiadott Deák Dénes Ösztöndíj Deák Dénes műgyűjtő „posztumusz mecenatúrája”, melyet az általa 1990-ben létrehozott, nevét viselő alapítvány működtet.

 


 

Forrását az alapítványra hagyott ingatlan és pénzösszeg biztosítja. Lényege, hogy a gyűjtő Budapest Vadrózsa utcai lakása egy (vagy több) éven át nyugodt körülményeket biztosítson munkájához egy arra érdemes és azt igénylő kutatónak. Az ösztöndíj pénzt is jelent: évi 1500 USA dollárnak megfelelő összeget.

A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskolái hallgatói részére. Az elbírálás során előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez, gyűjteményéhez. A pályázat beadási határideje 2020. június 30. A részletes pályázati kiírás a deakgyujtemeny.hu honlapon található.

 

Lánczos-Szekfű ösztöndíj

A Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma szintén június 30-i beadási határidővel hirdeti meg pályázatát a városban élő, dolgozó vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára.

 


 

Egyének, alkotók és alkotóközösségek is jelentkezhetnek bármilyen tudományághoz tartozó, még nem publikált művekkel, tervekkel vagy művészeti alkotásokkal. A Székesfehérvár önkormányzata által létrehozott kuratórium az ösztöndíjjal elsősorban magát az alkotó tevékenységet szeretné segíteni.

Az ösztöndíjjal kapcsolatos információ kérhető Percze Ilonától, a kuratórium titkárától a 70-669-9041-es telefonszámon vagy a percze.ilona@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen. További információ és az adatlap a szekesfehervar.hu oldalon található.
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ne etessük a vízimadarakat!


„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát…”


„A miskolciak híres életmentő kutyája…”