2018. március 23.

Négy helyen épül, új ingyenesen használható sportpark Fehérváron


Új sportparkok épülnek Székesfehérváron állami finanszírozással: a Rácbánya mellett a Krasznai közben, az Illyés Gyula téren és a Bébic utcában alakítanak ki ingyenesen használható kondiparkot és két helyen futópályát. A cél, hogy minden városrészben legyen lehetősége a fehérváriaknak arra, hogy ingyenesen sportolhassanak.Az Apatini utca és Rácbánya közötti területen egy kilencven négyzetméteres, részben fedett kondipark teljes egészében pályázati forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében épül meg, és kialakítanak egy futópályát is. Az erősítésre alkalmas, saját testsúlyos gépek között húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom erősítésre, hátizom erősítésre, függeszkedésre alkalmas eszközök, továbbá egy fellépő és egy bordásfal kapnak helyet.
A sportparkok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében pályázati forrásból kerülnek kialakításra, de az állami forrásból épülő létesítmények városi tulajdonba kerülnek. A parkok jó lehetőséget teremtenek arra, hogy mindenki ingyenesen sportolhasson, mivel alapvető szempont Fehérváron, hogy nemcsak a versenysportot, hanem a tömegsportot is támogatni kell.
Az már korábban eldőlt, hogy a Rácbányában épül egy sportpark, második ütemben azonban további három pályázata nyert Fehérvárnak a kormány kiegészítő támogatásának köszönhetően.


(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben