2018. március 26.

Lászlóvill Kupa - tizenhetedszer


A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezte meg idén is a Laguna Kulturális és TáncSport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt szombaton a Köfém Sportcsarnokban. Az egész napos versenyen, amelyen székesfehérvári táncospárok is indultak, közel 400 pár vett részt az országból.



A fehérvári Laguna Kulturális és TáncSportegyesület idén is országos táncversenyt szervezett a Köfém Sportcsarnokban. A Felnőtt Latin-amerikai és Junior Tíztánc Ranglista versenyen a párosok a továbbjutó pontokon kívül, úgynevezett ranglista pontokat szerezhetnek, amelyek alapján kialakul az aktuális sorrend. Ez határozza meg, hogy a Magyar TáncSport Szakszövetség mely párokat delegálja a nemzetközi bajnokságokra, versenyekre.

 


 

Székesfehérvár már  tizenhetedik alkalommal adhat otthont a rangos táncversenynek. A szervező Laguna Táncklub már huszonhárom éve a tánc bázisa a városban és elévülhetetlen érdemeket szerzett a mozgáskultúra fejlesztése és az egészséges életmód népszerűsítése terén. A tánc művészet és sport is egyben és egy-egy mozdulat, koreográfia mögött rengeteg munka, felkészülés van, ami sok energiát és időt igényel a táncosoktól, akiknek produkcióit megcsodálhatta a fehérvári közönség.

 


 

A program első felében klubközi táncversenyen E, D, C és B osztályos versenyzőknek szurkolhattak a nézők a Köfém Sportcsarnokban. Elegáns standard táncokat (keringőt, tangót) és tüzes latin-amerikai táncokat is (sambát, cha-cha-cha-t) láthatott a zenét és táncot kedvelő közönség a Köfém csarnokban az ország legjobb versenytáncosainak előadásában.

 


 

A szervező Laguna Táncklubot 1995 márciusában alapították Székesfehérváron, az induláskor céljuk volt, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a standard és a latin-amerikai táncokat, és lehetőséget biztosítsanak e táncok elsajátítására minden korosztály számára. Az elmúlt években a Laguna Táncklub szerves része lett Székesfehérvár kulturális és sportéletének.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása