2018. április 13.

Ezen a hétvégén lesz az ásványbörze a VOK-ban


Harmincadik alkalommal rendezik meg az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzét és Ékszervásárt szombaton és vasárnap a Videoton Oktatási Központban. Lesz többek között ásványkiállítás és fotótárlat, a gyereket aranymosással, jégszobrászattal, míg a felnőtteket aurafotózással és kártyavetéssel is várják.

A XXX. Alba Regia Nemzetközi Kiállítás és Ékszervásár április 14-15-én, szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között tart nyitva a VOK-ban. A börzén nagy választékbanlesznek természetes kövek és ásványok felhasználásával készült ékszerek, természetes és nem feldolgozott ásványok és kristályok - többek között Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából.



 

A börze központi témáját a 2018-as év ásványa, a fluorit adja, melynek megjelenése igen változatos: lehet kék, zöld, sárga, vöröses, narancs, bíbor, rózsaszín és színtelen is. Lesz ásványkiállítás fluoritokból, a Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Köre gyűjteményéből, de fotókiállításokat is láthatnak az érdeklődők.



 

Az „ásványos” programokon kívül számos más érdekességgel is találkozhatnak a látogatók: a hagyományos, felnőtteknek szóló programelemek között megtaláljuk az aurafotózást, tarot kártyavetést és a karma jóslást, míg a gyerekeknek idén is rendeznek aranymosást és jégszobrászatot.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása