2018. május 2.

Idén is sportmajálissal ünnepelt Székesfehérvár


Sporttal ünnepelte Székesfehérvár május elsejét. 2500 profi és amatőr sportoló vonult fel a Petőfi szobortól a Bregyóig, majd egész napos bemutatók és aktív programok szórakoztatták a város sportszerető közösségét szárazon és vízen, a Bregyóban és a Csónakázó-tónál.

Felvonulással vette kezdetét a Sportmajális: a profi és amatőr sportolók a Petőfi-szobortól vonultak a Bregyóig, képviselve a városban működő egyesületeket és sportágakat. Az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója után a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Idén először a Sportmajálison adták át a Székesfehérvár Sportjáért elismerés, amit 2018-ban Halász Géza atléta szakedző és Korponai István öttusa-edző vehetett át.

 


 

Rubint Réka alakreform edzése hatalmas közönséget mozgatott, de Székesfehérvár népszerű klubjainak tagjaival is találkozhatott a közönség, majd délután a profik gyerekekkel alkottak közös csapatokat a sorversenyben, a kilátogatók a legkülönbözőbb sporteszközöket is kipróbálhatták.

 


 

A Csónakázó-tónál a „vizes” sportokkal és neves képviselőivel ismerkedhettek a látogatók, ahol Fidel László világbajnok kajakos volt a házigazda: látványos vízisport-kiállítást és bemutatókat szerveztek, az érdeklődők pedig itt is kipróbálhatták a sporteszközöket - például a 7-es kenut vagy a fából készült négyes kajakot. A közönség láthatta többek között a legendás Spirit of Hungary hajó 2 tonnás, kísérő gumi motorosát, a Nelson Flottalízing Balaton-rekorder 8 méteres vitorlását vagy az Atlanti-óceánt átszelő Vitéz nevű kenut és a NACRA katamaránokat.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mit olvasnak a legtöbben?


Amikor fogyatkozó szuper-vér-farkashold volt az égen


„Negyven napig nevetek, S fársángolok véletek…”