2018. június 19.

Szombaton lesz a Tűzzel–Vassal Fesztivál a Rác utcában


Rekordszámú, 52 kiállító jelezte részvételét a 15. Tűzzel-Vassal Fesztiválon. Az idei találkozó középpontjában a pásztorok, a pásztorélet bemutatása áll, és idén először konferencia is csatlakozik a késes szakma kiemelkedő eseményéhez.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Tűzzel-Vassal Fesztivált, melyen idén minden eddiginél több, összesen 52 késes, késkészítő vagy más rokon szakmát űző mester vesz részt. A szombati találkozón 10 órától indulnak a programok, és szintén ekkor nyitnak a kiállítók, vásározók is. Gyerek- és felnőttprogramok, színpadi előadások, kézműves mesterségek várják a kilátogatókat egészen 18 óráig.



 

Ebben az esztendőben a pásztormesterség lesz a fesztivál központi témája: a kések közül a pásztorkések lesznek középpontban, a programokat pedig valódi pásztorok is színesítik. A Hortobágyról és Csákvárról érkező pásztorok filmeket hoznak, előadásokat, bemutatókat tartanak, és itt lesznek néhányan az Örökös Pásztorok közül is.



 

A vásár és a látogatóknak szánt programok mellett idén először szakmai konferencia is kapcsolódik a találkozóhoz. A nyolcvanas évek óta nincs késes képzés, ezért is gondolták fontosnak a szervezők, hogy létrehozzanak egy olyan fórumot, ahol az aktuális szakmai kérdéseket, problémákat áttekinthetik a résztvevők.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása