2018. augusztus 1.

Városnéző kalandok augusztusban


Egész augusztusban tematikus városnéző kalandozásokra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. Lesznek vezetett séták, kabrió buszos kirándulások és kisvonatos programok.


 

Fáklyás városnézés

Péntekenként 21 órakor „Titkos túra” címmel fáklyás városnézésre várják a Székesfehérvár fordulatos és eseményekben gazdag történelme iránt érdeklődőket. A sétához a csoport minden tagja kap egy fáklyát – ezekkel világítják majd meg az utat a sétához, melyet az egykori királyi koronázó és temetkezőhelyen, a várfalak tövében, vagy az eldugott kis utcák macskakövén tesznek.

 

Kisvasúttal a Bory-várba

A kisvasutazás kedvelői szombatonként 11 órakor romantikus vár-túrára indulhatnak a Bory-várba. A kisvonatos utazás alkalmával az idegenvezető Székesfehérvárról is elmeséli mindazt, amit tudni érdemes, és a várban is végigkalauzolja a csoportot.

 


 

Kabrió buszos túrák

Az idén nyáron üzembe állt, felújított retro Ikarus busszal két programon is részt lehet venni az augusztusi hétvégéken. Szombatonként 14 órakor, a Skála parkolóból indul a Hadak, vizek, várak útja elnevezésű négy órás túra, melynek során a résztvevők ellátogatnak Miska huszár szobrához, bepillanthatnak a pákozdi Katonai Emlékpark interaktív kiállításaiba, majd a Velencei-tavon áthajózva a dinnyési Várpark 35 vármakettjét is megnézhetik.

A vasárnapi programkínálatban egy rövidebb, egy órás kabrió buszos kirándulás szerepel, amely a Piac térről indul. A Nyári Kultúrkalandok elnevezésű programon a Bory-várat nézhetik meg a látogatók, ám ezen a túrán kisvasút helyett kabrió busszal teszik meg az utat.





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása