2018. augusztus 6.

195 országban lesz látható a Tour de Hongrie székesfehérvári befutója is


Az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körverseny 195 országban lesz látható. A verseny futama augusztus 16-án halad majd át Székesfehérváron: a versenyzők a második szakaszban két kört tesznek meg a városban, a befutót követő díjátadót pedig a Zichy színpadon rendezik.



A szervezők közleménye szerint mindez az Amaury Sport Organisationnel folyó együttműködésnek köszönhető, amely a többi között a Tour de France-ot és a Dakar-ralit is rendezi. A Tour de Hongrie főszervezője hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt eseményként kezeli a versenyt, sportértéke mellett a turizmus fellendítésére gyakorolt hatása miatt is. „Támogatóink két fontos elvárást fogalmaztak meg: az egyik az, hogy a Tour de Hongrie 2018-ban már első kategóriás versenyként szerepeljen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában, így minden eddiginél erősebb mezőny érkezik Magyarországra, illetve az esemény bekerüljön az Eurosport programjába" – áll a közleményben.




A verseny közvetítése nemzetközi koprodukcióban készül magyar, spanyol, holland, francia és szlovén szakemberek segítségével, összesen csaknem százfős televíziós stáb dolgozik majd az eseményen.

A legnagyobb magyar kerékpárversenyről az M4Sport közvetít élőben, emellett az interneten, a mediaklikk.hu oldalán is élő képet láthatnak a nézők, s először lesz látható napi egyórás összefoglaló a viadalról az Eurosport2 csatornán.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása