2018. augusztus 28.

Összehegedült Kárpátok - népzenei nagykoncert a Csónakázó-tónál


Kivételes népzenei nagykoncert lesz augusztus 31-én, pénteken a Csónakázó-tó mellett. Vizeli Balázs, Mihó Attila és a közreműködő művészek fellépése 19 órakor kezdődik A Szabadművelődés Háza melletti színpadon.

Az Összehegedült Kárpátok népzenei nagykoncert megálmodói Vizeli Balázs és hajdani tanítványa, Mihó Attila népi hegedűsök, akik repertoárjukat a Kárpátok vonulata mentén élő népek zenéjéből állították össze. A felcsendülő dallamokat a szomszédos népek muzsikáján kívül javarészt a sokszínű magyar népzene képezi.

 


 

Az Összehegedült Kárpátok előadására egy erre az alkalomra verbuválódott zenekari formáció alakult: Vizeli Balázs és Mihó Attila hegedűjátékához társul András Orsolya (ének, gardon), Istvánfi Balázs (duda), Fekete Márton (brácsa), Zimber Ferenc (cimbalom) és Bognár András (nagybőgő).

 

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Program támogatásával valósul meg a Csónakázó-tó melletti szabadtéri színpadon. Az augusztus 31-én, pénteken 19 órakor kezdődő koncerten a részvétel ingyenes.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotó: kulturszalon.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is