2018. augusztus 30.

Díszmadárkiállítás lesz hétvégén


Apró méretű verébpapagájok, óriás arapapagájok, a legkülönfélébb kanárik, díszpintyek és díszbaromfik is láthatóak lesznek hétvégén a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete 24. alkalommal rendezi meg nagyszabású országos kiállítását szeptember 1-jén és 2-án.

A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete hagyományosan minden év szeptemberének első hétvégéjén rendezi meg országos kiállítását: az idei rendezvényen körülbelül négyszáz színpompás szárnyast lehet majd megtekinteni. Lesznek többek között kicsi, közepes és nagyméretű papagájok, különböző színű és alakú kanárik és díszpintyek is. 

Megrendezik a gyerekek által nagyon szeretett helyszíni rajzpályázatot is: az alkotóknak a kiállításon látott élményeket kell ábrázolniuk, a rajzeszközöket a szervezők biztosítják. Az eredményhirdetés vasárnap 14 órakor kezdődik, a három kategóriagyőztes papagájt nyer kalitkával együtt. A művelődési ház udvarán lesznek díszgalambok és díszbaromfik, és dísznövények is színesítik a kiállítást egy székesfehérvári kertésznek köszönhetően. 

A díszmadárkiállítás szombaton 9-18 óra között, vasárnap pedig 9-15 óra között látogatható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az nemrég új helyre költözött intézmény a Mártírok útja 2. szám alatt van, a bejáratot a Lövölde u. 46. szám alatt találják a látogatók. A kiállításra a 14 évesnél fiatalabb látogatók számára a belépés ingyenes.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is