2018. szeptember 6.

Vasárnap lesz a Börgöndi Repülőnap


23. alkalommal rendezi meg az Albatrosz Repülő Egyesület a Börgöndi Repülőnapot, ami vasárnap reggel 8 órától 18 óráig várja a látogatókat. Délelőtt és délután is lesznek légibemutatók és sétarepülések. A földön színpadi programok, katonai jellegű statikus bemutatók és szimulátorok várják a kilátogatókat.

Az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke, Szilády Dezső elmondta, hogy sokáig tárgyaltak a Magyar Légierővel, de a Gripenek és az A319-es szállítógép idén sajnos nem lesz látható Börgöndön. „Ennek ellenére tisztelgünk a Magyar Légierő megalakulásának századik évfordulója előtt. A szolnoki bázisról érkezik egy Mi-17-es helikopter, és a magyar katonai ejtőernyősök az új amerikai ejtőernyőkkel fognak bemutató ugrást tartani – ehhez csatlakoznak az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyősei” – tette hozzá az egyesület elnöke. 

Józsa Dávid vitorlázó műrepülő világbajnok, a Nemere-program vezetője kiemelte: most először lesznek hátimotoros siklóernyősök, lesz vitorlázórepülés, bemutatnak oldtimer vitorlázó repülőgépeket, és a látogatók a motoros repülés legrégibb és legmodernebb technológiáját is megnézhetik. Bemutatkoznak a börgöndi katonai repüléshez kapcsolódó helikopterek, mint például az országban egyedül megmaradt Li-2-es típusú helikopter vagy egy magyar fejlesztésű könnyűhelikopter. A földi programok között katonai repülőgép- és vitorlázórepülőgép-szimulátor várja az érdeklődőket. A tavaly elindított Nemere-projekthez is kapcsolódik programelem: egy sátorban látható lesz a film, és az érdeklődők megnézhetik azt is, hol tart jelenleg a repülőgép építése. 

Idén is közvetlen retro autóbuszjáratot indítanak a Piac térről a légiparádé helyszínére a délelőtt folyamán több alkalommal: ezt megváltott belépővel és a buszon vásárolt retúr autóbuszjeggyel lehet igénybe venni.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is