2018. szeptember 10.

Sugárhajtású gép, siklóernyősök és oldtimerek a Börgöndi Repülőnapon


Vasárnap rendezték meg a 23. Börgöndi Repülőnapot, ahol a közönség egy L-29 Delfin sugárhajtású kiképzőgépet és hátimotoros siklóernyős bemutatót is láthatott. A repülőnapon Székesfehérvár polgármestere arról beszélt: a repülőtér fejlesztésével kapcsolatban a kormány döntését várja a város.

23. alkalommal rendezte meg az Albatrosz Repülő Egyesület a Börgöndi Repülőnapot. A légiparádé az L-29 Delfin sugárhajtású kiképzőgép érkezésével vette kezdetét. A kilátogatók ezen kívül láthattak a levegőben hátimotoros siklóernyősöket, ejtőernyős ugrásokat, valamint helikopteres és vitorlázó gépeket is.



 

A „földi” programok között voltak szimulátorok, katonai bemutatók és oldtimer repülők, de a repülőnapra érkezők megnézhették azt is, hol tartanak a magyar tervezésű és Székesfehérváron épített Nemere repülőgép munkálatai.



 

A rendezvény megnyitóján Székesfehérvár polgármestere a Börgöndi Repülőtér tervezett fejlesztéséről is beszélt. „Székesfehérvár Önkormányzata nem véletlenül kérte a Modern Városok program keretében ennek a repülőtérnek és a repülőtér környezetének is a fejlesztését. Ennek szükségességét a város fenntartja, és azt gondoljuk, hogy abszolút fenntartható és üzemeltethető modellt találtuk ki a szakemberek segítségével. Bízom benne, hogy ez hamarosan a kormány elé tud kerülni, és a kormány ezt támogatni fogja – hogy végre azt a nagy bejelentést közösen meg is tehessük” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása