2018. október 5.

Könyves vasárnappal zárulnak az Országos Könyvtári Napok


Ahogy 2006 óta minden esztendőben, úgy idén is sok programmal csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az egész héten át tartó rendezvénysorozat a hét utolsó napján Könyves vasárnappal ér véget, melynek keretében október 7-én, 10 órától színes kínálattal várják a központi könyvtár részlegei az olvasókat, érdeklődőket.

Évek óta rendkívül népszerű a Családi Olvasásmánia, melynek eredményhirdetése vasárnap 10 órakor kezdődik a könyvtár gyermekrészlegében. A program nyitányaként Lovranits Júlia Villővel találkozhatnak a gyerekek, szülők és pedagógusok. Az író, mesemondó egyik könyve választható volt a vetélkedőn, vasárnap pedig mesemondással készül hallgatóságának.



 

Ha az időjárás nem szól közbe, idén is lesz könyvvásár a Bartók Béla téren, az árkádok alatt. A vásár egyébként hagyományosan a Könyves vasárnap egyik legtöbb érdeklődőt vonzó eseménye.

 

Az Országos Könyvtári Napok zárónapján a látogatók a fehérvári könyvtár olyan részeit, helyiségeit is meglátogathatják, amelyeket más alkalmakkor nem. Például raktártúrán vehetnek részt, ahol könyvtáros szakember mutatja meg nekik, miként jut el a raktár zegzugos rejtekeiből – egy már-már ipartörténeti értékű liften is utazva – az olvasóhoz a keresett könyv.  Emellett megismerkedhetnek a könyvkötészet rejtelmeivel is, a hely szűkössége miatt azonban csak korlátozott számban -a részvétel ezért előzetes regisztrációhoz kötött. A szerencsések minikönyvet is készíthetnek szakemberek segítségével, és közben megismerkedhetnek az aranyozás technikájával is.



 

A zenei és számítógépes részlegben Fejér megye népzenéjét mutatják majd be a látogatóknak hagyományos és virtuális tárlaton, a helyismereti csoportban pedig egész nap játszani lehet a képeslapokkal, emellett 16 Fejér megyei személyiség életét, munkásságát is bemutatják a Fejér Megyei Életrajzi Lexikon új szócikkei alapján.

 

(forrás: vmk.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása