2018. október 19.

Különleges díszmadarak és kisállatok ingyenes kiállítása lesz kedden a Volán Sportcsarnokban


Több mint 200 szebbnél szebb díszmadár és kisállat lesz látható azon az ingyenesen látogatható kiállításon, ami október 23-án, kedden várja az érdeklődőket a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban. A seregszemle a fehérvári tenyésztők munkáját vonultatja fel: lesznek többek között galambok, díszbaromfik, egzotikus madarak és óriásnyulak is.

19. alkalommal rendezi meg hagyományos díszmadár- és kisállat kiállítását a V-61 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete, közösen két társszervezettel, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületével, valamint a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubjával. A Volán Sportcsarnokban felállított kiállítási ketrecekben 25 fajta kisállat és 15 fajta díszmadár összesen 200 egyede lesz látható. 

A kiállításon a galambok dominálnak majd, közülük is a székesfehérvári bukógalamb, melynek 60 példánya lesz látható, de lesznek amerikai óriás postagalambok, röpgalambok, utazó postagalambok, német galambok, és körülbelül ezeréves múltra visszatekintő, közel-keleti származású keleti pergők is. A közönség láthat ezen kívül díszbaromfikat, egzotikus madarakat, óriás kosorrú, illetve törpe kosorrú nyulakat, csincsillákat, de jön egy különleges, hófehér magyar lúdcsalád is. 

A díszmadár- és kisállat kiállítás október 23-án, kedden 8 és 14 óra között várja látogatóit a Börgöndi út 14. szám alatti Volán Sportcsarnokban. A belépés ingyenes.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben