2019. január 9.

Napszállta és Rossz versek - január végén újra feliratos szerda a Barátság moziban


Harmadszor rendez feliratos szerdát a Barátság mozi: a tematikus sorozat célja, hogy a siket és nagyothalló embereket is moziba invitálják olyan új magyar filmekre, amelyeket ezeken a napokon magyar felirattal vetítenek. Az idei első feliratos szerda január 30-án lesz.

Január 30-án, 17.30-kor az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét, a Napszállta című magyar–francia filmdrámát tűzik műsorra a feliratos szerda keretében. Az 1913 nyarán, Budapesten játszódó történet főhőse, Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa.

 


 

A nap másik filmje a Rossz versek lesz, 20 órai kezdettel. A film a szerelemről, a múltról, a jelenről és Budapestről szól. Reisz Gábor rendező a VAN-ból ismert jellegzetes humorral mutatja meg, milyen volt a 80-as és 90-es évek Magyarországán felnőni. A személyes hangvételű filmben a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

 


 

Az előadásokra a www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas oldalon foglalhatók jegyek.

 

(forrás: baratsagmozi.hu)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban