2019. január 31.

Két hang, két lélek


Február 4-én, hétfőn 19 órakor kezdődik a Vörösmarty Színházban a Két hang, két lélek című koncert. Rost Andrea és lánya, Harazdy Eszter közös műsora különleges és felejthetetlen zenei élménynek ígérkezik.


 

Rost Andrea, és lánya, Harazdy Eszter az operairodalom legvonzóbb érzelmeinek kiszolgáltatott, gyakran igen törékenynek tűnő, éppen ezért végtelenül emberi alakjait idézik meg közös koncertjükön, kiegészítve mindezt az elektronikus zenébe ágyazott operai hang eszközeivel közvetített legmélyebb érzelmeket megjelenítő dalokkal.

 

Rost Andrea Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Bende Zsolt növendéke volt a budapesti Zeneakadémián. A Mirjam Helin Nemzetközi Énekversenyen aratott győzelmével robbant be a nemzetközi operaéletbe. Hamarosan a bécsi Staatsoper magánénekese lett, 1994-ben pedig a milánói Scalában énekelte a Rigoletto női főszerepét, ahová aztán A varázsfuvola és a Traviata előadásaira is szerződést kapott. Az út egyenesen vezetett a párizsi Opéra Bastille-ba, a New York-i Metropolitanbe, a chicagói Opera Lyricbe, a londoni Királyi Operaházba, a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

 

Harazdy Eszter Nádor Magda és Holló Mariann növendéke volt a budapesti Zeneakadémián. Látszólag összeférhetetlen zenei stílusok ötvözésén fáradozik, s e kívánsága már megvalósult egy, Tarr Bernadettel készült közös albumban. Ideje jelentős részét tölti Berlinben, ahol éveken át dolgozott a Kiez Oper elnevezésű komolyzenei projekttel. Ennek keretében az opera világában szokatlan helyszíneken (pl. használaton kívüli uszodában, diszkóban, régi gyárépületekben) játszottak barokk darabokat.

 


 

János Ács, a világhírű magyar származású karmester 1979-ben debütált Genovában. Gyakran dolgozik Róma, Firenze és Velence operatársulataival. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű szerepel. Kiváló szakértője az olasz operajátszás tradícióinak. Eddigi pályafutása során dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját, s a legnagyobb Verdi-műveket. Korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini. Éveken át volt a „Három tenor” koncertjeinek állandó karmestere.

 

(forrás: arso.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása