2019. április 12.

Ásványok minden mennyiségben – vasárnap a VOK-ban


Természetes kövekkel és ásványokkal, ékszerekkel és dísztárgyakkal várják az érdeklődőket az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A programot április 14-én, vasárnap 9 órától rendezik meg a Videoton Oktatási Központban, ahol a gyerekeknek ingyenes lesz a belépés.

Az idei lesz a 31. ásványbörze és ékszervásár. Ebben az esztendőben a program középpontjában a 2019-es év ásványának választott galenit lesz. Számos program az igen mutatós ércásvány köré csoportosul: szerveznek többek között fotó- és ásványkiállítást, illetve előadást. 

Drágakövek, ékszerek, csiszolatok, ásványok és kövületek széles választékával készülnek a szervezők, mintegy 80 kiállító közreműködésével. A természetes és nem feldolgozott ásványok Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származnak. 

Hagyományosan külön programokat rendeznek a gyerekek szórakoztatására is: várható aranymosás, jégszobrászat, arcfestés, csillámtetoválás, illetve fotózkodás egy szelíd, nagy testű arapapagájjal, helyszíni képnyomtatással egybekötve. De lesz puzzle kirakós játék ásványokkal és kristályokkal, valamint Mazsola muzsika interaktív zenés műsor.

 

A börze vasárnap 9 és 17 óra között tart nyitva, gyereknek ingyenes lesz a belépés.

 

(forrás: okkfehervar.hu)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban