2019. május 23.

Egész hétvégén a gyerekeké lesz a belváros


Gyermeknap hétvégéjén Székesfehérvár belvárosa újra egy nagy játszótérré változik: hetedik alkalommal rendezik meg a Hetedhét Játékfesztivált. Május 25-én és 26-án egyebek mellett felhővadászat, lovagi torna, fotószínház, valamint báb- és meseelőadások várják a családokat.

A Hetedhét Játékfesztivál „bevezető” programjaként május 24-én, pénteken Mesés kertek címmel gyermek kertépítő versenyt rendeznek a Zichy ligetben: 16–19 óráig a város 23 óvodás csapata dolgozik majd a Zenepavilon mellett. A feladat egy előre elkészített virágágyásba a gyerekek által kigondolt, pedagógus vagy szülői segítséggel kivitelezett fantáziakert kialakítása. A kiskerteket két hétig lehet majd látni a Zichy ligetben. 

A gyermeknap hétvégéjén aztán a Fő utca egy óriási játszótérré változik. Lovagi torna, középkori kaszinó, sok-sok fajáték, logikai és ügyességi játékok, kreatív kézműves és képzőművészeti foglalkozás, fotószínház is várja a látogatókat. A szervezők most is azt kérik: hozzák el régi, megunt játékaikat a gyerekek, hogy a fesztiválon új gazdára találhassanak. Cserébe hazavihetnek egy másikat, vagy választhatnak azok közül, amelyeket a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek. 

A Hetedhét Játékfesztivál ebben az évben a mesebeli számok világába vezeti a hagyományos hétpróbára jelentkezőket. A gyerekek útjuk során többek között a Hétfejű Tündérrel, a három kecskegidával, a hét törpével és a tizenkét fejű sárkánnyal is találkozhatnak. A gyerekek szombaton és vasárnap 10–18 óra között teljesíthetik a feladatokat a Fő utcán, a Játékmúzeumban és a Városi Képtárban található kilenc állomáson, ahol színészek, animátorok teszik mesebelivé a hétpróbás kihívást. 

Lesznek színpadi műsorok is: szombaton a Szárnyas Sárkányok interaktív gólyalábas térjátéka, a SimorágTánCirkusz és a Barboncás Társulat meséje, vasárnap a Figurina Bábszínház, a MárkusZínház és a Mesebolt Bábszínház előadásai várják a gyerekeket. Ami pedig a zenét illeti: szombaton a Katáng zenekar és Szalóki Ági, vasárnap a Kokopelli Jazz Matiné és a Rutkai Bori Banda koncertjét hallgathatja meg a közönség. 

A két nap alatt ingyenesen látogatható a régi idők játékait bemutató különleges Moskovszky-gyűjtemény és a kedvenc mesék hőseit megidéző Réber-kiállítás is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu, fotók: Facebook/Fehérvári program)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Természetfotók a Zentaiban


„Öt zenész, öt különböző világ…”


„Keveset és csöndesen beszél, szép tiszta hanggal…”