2019. június 5.

Egészségnap és Borsófesztivál lesz június 15-én Feketehegy-Szárazréten


Két közösségi programot is tartanak június 15-én, szombaton Feketehegy-Szárazréten. 9 órától az általános iskola épületében lesz a városrészi egészségnap, 10 órától pedig a közösségi központ gasztroudvarában serénykednek a résztvevők a Borsófesztiválon.

A 9-től 13 óráig tartó egészségnap keretében lesz általános állapotfelmérés, EKG- és kardiológiai vizsgálat, testösszetétel-meghatározás, bőrvizsgálat, csontsűrűség-mérés, vérnyomás- és vércukorszint-mérés, illetve dietetikai tanácsadás. A vizsgálatok ingyenesek, és nem kell előzetes bejelentkezés sem.

 


 

Mint azt Dr. Keresztury Lászlóné, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, a közelmúltban több olyan esetük volt, amikor extrém magas vércukrot, vérnyomást mértek a szűrt embereknél, akiknek azonnali intézményi ellátást javasoltak - a még súlyosabb problémák elkerülése érdekében érdemes részt venni ezeken az egyszerű vizsgálatokon.

 


 

Az idei Borsófesztivál már az ötödik lesz a közösségi központ gasztroudvarában. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehet főzni vagy sütni borsóból - ehhez a helyet, a tűzifát, a borsót és a padokat adják a szervezők, minden egyébről a résztvevők gondoskodnak. A verseny első három helyezettjét díjazzák, valamint a közönségszavazás alapján különdíjat kap a legfinomabb és a legszebben talált étel. Szórakoztató műsor is lesz 14.30-tól a Maya trió jóvoltából.

 

A Borsófesztiválra június 12-ig fogadják a jelentkezéseket a +36 20 3218 998-as telefonszámon, vagy a selyembokor@gmail.com címen.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Természetfotók a Zentaiban


„Öt zenész, öt különböző világ…”


„Keveset és csöndesen beszél, szép tiszta hanggal…”