2019. június 13.

Tour de Hongrie: Székesfehérváron lesz a befutó vasárnap


Ingyenes spinningórákkal, élőképekkel, közlekedésbiztonsági versenyekkel és látványos produkciókkal készül Székesfehérvár június 16-án, vasárnap a Tour de Hongrie befutójára. A kerékpárverseny kedden rajtolt el, az idei célállomás pedig városunk lesz.

A siófoki 4 km-es prológgal kedden elrajtolt a Tour de Hongrie. A kerékpáros verseny 140 fős mezőnye szerdán a Velence és Esztergom közötti 194 km-t teljesítette, csütörtökön pedig a leghosszabb 201 km-es szakaszt teszik meg Balassagyarmat és Miskolc között. A verseny negyedik napján Kazincbarcikáról indulva egy tiszafüredi megállóval 184 km megtétele után érnek Hajdúszoboszlóra. A Karcag – Gyöngyös-Kékestető 138 kilométeres szakaszán pedig a legnagyobb kihívás az ország legmagasabb pontjának elérése lesz. Az utolsó napon Kecskemétről indulnak majd, és 169 km megtétele után érnek célba Székesfehérváron.

 


 

Székesfehérvár sok programmal készül június 16-ra, vasárnapra a Tour de Hongrie befutójára. A Városi Strandon és a Halesz ligetben is hatalmas, 45 méter hosszú #SZEKESFEHERVAR felirat készült, amely a hazai és nemzetközi televíziós közvetítések során is jól látható majd.

 

Igazi fiesta lesz a Zichy ligetben és környékén. A 140 fős mezőny a Sárkeresztúri út felől érkezik a városba, és tesz meg négy kört a Belvárost megkerülve. A szervezők nemcsak a kerékpársportot kedvelőkre és a szurkolókra számítanak: látványos, egész napos programokkal készülnek, ahol mindenki talál kedvére valót.

 

A „Tekerj együtt a mezőnnyel!” ingyenes spinningórák a Zichy ligetben a Tour de Hongrie célterületén lesznek. A vállalkozó szelleműek a Tour de Hongrie Kecskemét - Székesfehérvár befutó szakaszán spinning-kerékpáron tekerve követhetik élőben, kivetítőn a mezőnyt.

 

A fehérvári táncegyesületek is közösen köszöntik a sportolókat. A célterületen 150 gyerek formál szív alakot, miközben táncolnak.

 


 

Magyarországon ebben az évben is élő közvetítéssel jelentkezik majd minden nap az M4Sport. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők, az utolsó két szakaszon pedig másfél órás élő közvetítésre is sor kerül a nemzetközi sportcsatornán.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása