2019. július 25.

Ismét Alba Regia Feszt


Idén is várja a jazz szerelmeseit az Alba Regia Feszt. Augusztus 1. és 3. között 12 ingyenes koncert várja a közönséget. Vörös Janka és a MÖRK zenekar is fellép.

Díjnyertes magyar borok, finom ételek, jó zenék – ez vár azokra, akik kilátogatnak a fesztivál programjaira. A Bartók Béla tér felújítása miatt idén a Zichy ligetbe költözött ideiglenesen a rendezvény. A nagyszínpad nem a Fő utca, hanem a liget fele lesz, és a Zenepavilon környékére építik majd a kisebbik színpadot.

 

A fesztivál első napján, augusztus 1-jén, csütörtökön rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Őket a Fehérvár Big Band követi, a hazai pop zenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnőjével, Zsédával az élen.



 

Augusztus 2-án, pénteken a székesfehérvári születésű, orgánumában Janis Joplint megidéző énekeső Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére bulizhatunk egy nagyot.

 

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírű hegedűs Deseő Csaba idén februárban töltötte be 80. életévét, az alkalomból az Alba Regia Feszt-re egy ünnepi koncerttel készül szombaton. Utána hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.

 

A kisszínpadon sem kisebb nevekkel készülnek a szervezők, mint Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra.  Ugyanitt még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush lépnek fel.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotó: albaregiafeszt.hu, sinco.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása