2019. augusztus 6.

Gyűjtsük be a virágzó nyár kincseit – ezúttal Bakonykútiban


Bakonykútiban folytatódnak ezen a hétvégén a gyógynövénygyűjtő túrák. A Herbarius program során Lencsés Rita gyógynövényszakértő segít az érdeklődőknek megismerni és begyűjteni a nyár természeti kincseit.

A Természet patikája elnevezésű Herbarius túra ezúttal Bakonykútiba hívja hétvégén a természetszerető érdeklődőket, akik kíváncsiak, milyen ajándékokat kínál még a virágzó mező, és szeretnék feltölteni házipatikájukat.  

Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével Bakonykútiban egy kedvező klímájú, különleges élőhellyel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és számos gyógynövényt gyűjthetnek. Ehhez célszerű vágószerszámot hozni, valamint a gyűjtésre alkalmas papírzacskót, a túraindító kóstolóhoz pedig poharat.  

A program augusztus 11-én, vasárnap indul 9.15-kor. A találkozó a bakonykúti buszmegállónál lévő Kúti kocsmánál lesz. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8.40 órakor induló járatot javasolják. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173 vagy a lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480 elérhetőségeken. A túra körülbelül 13 óráig tart, a részvételi díj 1300 forint.

 

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Sárkeresztes


Gina költője


Kitartani mindhalálig