2019. augusztus 8.

Könnyűzenei koncertek – a Budapest Bár nyitja a sort


Augusztus 9-én startol a Királyi napok, a rendezvénysorozat részeként idén is könnyűzenei koncertek színesítik a palettát. Augusztus 10-én a Budapest Bár várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatból nem maradnak ki ebben az évben sem a könnyűzenei koncertek, a fellépők között idén is hazai előadók színe-java érkezik a királyi városba. Augusztus 10-én, 19:30-tól a Budapest Bár várja a közönséget a Zichy-színpad elé Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk és Keleti András énekesekkel. A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává.  

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

 

A tizenkét napos sorozat második felében, augusztus 16-án Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Serbán Attila és Simon Boglárka operett- és musicalslágereket énekel, a műsorban Horváth Elemér és zenekara, valamint a produkció tánckara működik közre. Augusztus 17-én a sokak által kedvelt énekesnő, Rúzsa Magdi lép színpadra, 18-án pedig a fehérvári kötődésű Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös koncertje ígér garantáltan jó zenét.

 

(forrás: szekesfehervar.hu, youtube.com, fotó: Ruth Zuntz)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Sárkeresztes


Gina költője


Kitartani mindhalálig