2019. szeptember 11.

Szombaton lesz a Maroshegyi Böndörödő


Több ezer látogatót várnak idén is a Maroshegyi Böndörödőre szeptember 14-én, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házba és az intézmény előtti térre. A szüreti mulatságon lesz egyebek mellett szekeres-zenés felvonulás és csikós bemutató, és főzőverseny is. A programot az LGT Emlékzenekar koncertje zárja majd.

„A Maroshegyi Böndörödő iránt igen nagy az érdeklődés nem csak a városrészben, de egész Székesfehérváron. Már tavasz óta folyamatosan kérdezik, hogy idén mivel készülünk. A szüret köré csoportosuló, hagyományos programok közé mindig becsempészünk újdonságokat is” – mondta el Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója. 

A leginkább kedvelt programelem a szerekes-hintós-csikós szüreti felvonulás lesz, ami 13.10-kor indul. A helyi kézművesek minden eddiginél hangsúlyosabban lesznek ott a rendezvényen, fantasztikus bemutatóval készülnek a Csákberényi Csikósok, fellépnek a helyi művészeti csoportok, az óvodások, az iskolások és készül a Szent Kristóf Ház is. 

A főző- és a pogácsasütő versenyt Bede Róbert mesterszakács bírálja, aki élőben is főz majd a Böndörödőn, 16.30-tól. Idén is megrendezik a népszerű borlopó és madárijesztő-készítő versenyt, nyitva áll a művelődési ház NépmesePontja, a könyvtár pedig kitelepül a térre és vásárlásra kínálja régi könyveit. A napot 18 órától az LGT Emlékzenekar másfél órás élő koncertje zárja, Karácsony Jánossal.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám