2019. november 11.

Vuk, Bogyómaraton és Animóka – rajzfilmünnep Fehérváron is


November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban – így Székesfehérváron is - az Országos Rajzfilmünnepet. A Barátság Moziban rajzfilmvetítések, a Művészetek Házában pedig az Animóka elnevezésű kreatív családi nap várja az érdeklődőket.

Az országos programsorozatot minden évben egyre nagyobb érdeklődés övezi: az első rajzfilmünnepen 27, idén pedig már közel 120 helyszínen tartanak vetítéseket.

 


 

A filmkínálat nem csak a kisgyerekeknek szól, az animáció iránt érdeklődő fiatal és felnőtt nézők izgalmas magyar és nemzetközi animációs filmek közül válogathatnak. A fehérvári közönség számára magyar alkotásokat vetít a Barátság mozi: érkezik a digitálisan felújított Vuk és a Háry János, a legkisebbek számára pedig Bogyómaratont tartanak a Bogyó és Babóca sorozat filmjeiből.

 


 

A rajzfilmünnep vetítéseire a belépés ingyenes, de a férőhelyek száma véges, ezért előzetes helyfoglalás szükséges a www.baratsagmozi.hu honlapon.

 


 

Az eseményhez csatlakozva november 16-án, szombaton 10 órától rendezik meg a hagyományos, ugyancsak ingyenesen látogatható Animóka kreatív foglalkozást a Művészetek Házában. A program előtt, 9.15-től a Barátság mozi kulisszái mögé is bekukkanthatnak a kíváncsiak. A mozi munkatársai megmutatják, hogyan működik és mire képes a digitális vetítőgép, emellett az érdeklődők választ kapnak azokra a kérdésekre is, hogy miként jutnak el a filmek manapság a filmszínházakba, miből készül a filmvászon és miért homorú, hány erősítő szükséges a teljes mozit betöltő térhatású hanghoz és miért van a gépházban még mindig egy hagyományos vetítőgép is. A bejárásra előzetesen jelentkezni kell a baratsagmozi@baratsagmozi.hu e-mail címen.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: port.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?