2020. január 6.

Januári programok a Szent István Művelődési Házban


Gazdag program-összeállítással várja az érdeklődőket az év első hónapjában a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepel egyebek mellett összművészeti kiállítás, filmvetítés, és koncert is.


 

Január 9-én, csütörtökön 17 órakor nyitják meg az „Ég és Föld között” című képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítást a Szent Korona Galériában. A tárlatot – amely a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása című projekt keretében valósul meg – Spányi Antal megyés püspök ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

 


 

Január 13-án, hétfőn 17 órakor vetítik a Jób lázadása című, teljes körűen restaurált magyar filmdrámát. Az 1983-ban, Zenthe Ferenc főszereplésével bemutatott alkotás számos hazai és nemzetközi filmes díjat megnyert. Többek között jelöltje volt az 1984-es Oscar-díjnak a legjobb külföldi film kategóriában, San Remoban nagydíjjal jutalmazták, Cannesban pedig elnyerte az Ökumenikus Zsűri díját. Az est vendége lesz a színészóriás fia, ifj. Zenthe Ferenc.

 

Január 15-én, szerdán 17.30-kor Csoóri-est kezdődik a Csoóri Sándor Társaság szervezésében.  Az eseményen közreműködik Lovrek Károly karnagy kórusa és Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.

 

Január 23-án, csütörtökön 18 órakor komolyzenei est kezdődik az intézmény felújított hangversenyzongorájára épülő koncertsorozat keretében. Az eseményen részt vesz Falvai Sándor zongoraművész, Onczay Csaba csellóművész és Szabadi Vilmos hegedűművész. 

 

Január 29-én, szerdán 17.30 órakor „Isten valóságosan adja önmagát” címmel tart előadást Hodász András, a Budapest– Angyalföld Szent Mihály plébániai kormányzója, a 777 népszerű bloggere.

 

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása