2020. január 14.

A tánc vonzásában


Novemberben indult útjára a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozata, melynek során az érdeklődők bepillanthatnak abba, hogyan készül egy-egy rendezvény, milyen munka folyik a háttérben. A következő rendezvény témája a tánc lesz: január 25-én a Művészetek Házába várják a látogatókat.

A tánc évezredek óta jelen levő emberi tevékenység, napjainkban azonban leginkább a hivatásszerű táncosok mindennapjaiban van jelen. Az ő életükben a mozgás olyan napi rutin, mint az élsportolóknál, azzal a különbséggel, hogy ez közben művészet is. Aki ellátogat a január 25-i rendezvényre, abba a munkába pillanthat be, amit a táncosok nap mint nap végeznek: balett, rock'n'roll, swing, hip-hop, néptánc és társastánc egyaránt szerepel a programban. A résztvevők ráadásul nemcsak megnézhetik, hogyan próbálnak a profik, de maguk is kipróbálhatják ezeket a műfajokat.

 


 

A rendezvény nyitányaként 10 órától a Székesfehérvári Balett Színház művészei tartanak nyílt próbát, ahol kiderülnek olyan kulisszatitkok is, hogy a társulat miként készül az előadásokra és hogyan áll össze egy táncszínházi produkció. Az érdeklődők találkozhatnak majd a táncművészekkel, balettmesterekkel, valamint a társulat vezetőivel is – és ők lesznek az elsők, akik ízelítőt kapnak a következő nagyszínházi bemutatóból, a „Kafka, a franc” című tánckrimiből.

 


 

Délben aztán a programok táncbörzével folytatódnak, ahol fehérvári művészeti csoportok mutatkoznak be. A börze résztvevői a Paraba Swing Club, a Free Spirit TSE, a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület, a Step and Style Studio, a Laguna KTSE, valamint a Szenior Örömtánc és Cristina Porres Mormeneo gyermekbalett-csoportja.

 

A napot a 16 órakor kezdődő gyermekjátszó táncház zárja.

 

Az eseményen ingyenes. A résztvevőknek érdemes magukkal hozni a programsorozat első, novemberi rendezvényén kibocsátott matricagyűjtő füzetet, hiszen aki valamennyi Backstage-programon részt vesz, és azt a füzetbe ragasztott bélyegekkel igazolja, a júniusig tartó rendezvénysorozat végén ajándékot kap.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”