2020. január 30.

Medve Nap lesz a Kézművesek Házában szombaton


A különféle nyersanyagokból és technikákkal készíthetnek mackókat azok a gyerekek és felnőttek, akik ellátogatnak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett Medve Napra. A népi hagyományokon alapuló program február 1-jén, szombaton 10 órakor kezdődik.

Február másodikához, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához több hagyomány is kapcsolódik. A legismertebbek egyike szerint, ha február 2-án a medve előjön a barlangjából, és a napsütéses időben meglátja az árnyékát, akkor visszabújik még téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. De ha felhők takarják az eget, az azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek.

 


 

Ehhez a néphiedelemhez kapcsolódva tartanak Medve Napot a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában február 1-jén, szombaton 10 és 16 óra között. A kreatív családi programon lehet készíteni mackókat fonalból, filcből, gyapjúból, textilből, fából, gyöngyből és mézeskalácsból is.

 


 

A foglalkozáson kézműves szakértők mutatják be a varrás, a horgolás, a fűzés, a faragás és a sütés technikáját. A kézműveskedésen túl már elkészült alkotásokat is megcsodálhatnak majd a résztvevők, ezen a napon ugyanis egy mackókiállítás is nyílik a Kézművesek Házában.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél