2020. január 31.

„Bizánci szörf dzsessz” – koncert a Csók Képtárban


A Bujdosó Trió National Amnesia Institute című lemezének bemutató koncertjére várják a közönséget ma este a Csók István Képtár Ujházi-kiállításában. Underground jazz és világzene – ez a két stílus áll a legközelebb a 2011-ben megalakult együttes valójában semmihez sem hasonlítható zenéjéhez.

Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság - Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan. „Bizánci szörf dzsesszként” jellemzett zenéjük egyebek közt magyar, közel-keleti, latin elemeket ötvöz, melyeket gyakran repetitív zenei szerkezetekre építenek.

 Az együttes tagjai olyan hazai zenekarokból verbuválódtak, mint az Európa Kiadó és a Specko Jedno. Bemutatkozó lemezük 2013-ban jelent meg, Gold For Leslie címmel. A nemrég megjelent új anyag, a National Amnesia Institute körülbelül két éven keresztül érlelődött; kemény, progresszív album született, melyen a tört ütemes megborulásoktól a játékos-latinos, a Marc Ribot-féle Los Cubanos Postizos fúziós jazzéig terjedő skálán rengeteg stílusbeli válfajt jár be.

 


 

A trió január 31-én, pénteken 19 órától ezt az albumot mutatja be Ujházi Péter - A különutazás terei című kiállításában a Csók István Képtárban.

 

(forrás: szikm.hu, videó: youtube)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél