2020. február 27.

Tanácsok a tavaszi megújuláshoz


A tavasz beköszöntével, amikor a természet felébred téli álmából, mi magunk is megpróbálunk regenerálódni, aktivizálódni. A „Backstage” programsorozat márciusi eseménye az egészséges életmódhoz ad gyakorlati segítséget március 7-én, szombaton a Művészetek Házában.


 

A természetjárás, a tavaszi túrák során érdemes megcsodálni városunk tavaszi élővilágát. Fehérvár legismertebb természetvédelmi területe a Sóstó Természetvédelmi Terület, de emellett számos további helyszín várja a kirándulókat: az Aszalvölgyi árok, a Palotavárosi tavak és a Rácbánya környéke is számos látnivalót kínál. Csete Gábor, Székesfehérvár természetvédelmi referense ezekről a lehetőségekről beszél majd.

 


 

A tavaszi élővilágot házhoz is lehet hozni, hiszen akinek nincs kertje, az is készíthet mini biokertet az erkélyen, hogy saját nevelésű fűszerekkel, zöldségekkel lássa el konyháját. Fekete László őstermelő és Schultz György, a Jancsárkert termelői- és biopiac vezetője ennek gyakorlati megvalósításáról beszélnek majd és bemutatót is tartanak.

 

A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik a sportolás elkezdése, az életmódváltás. Év elején rendszeresen megtelnek az edzőtermek – aztán tavaszra általában elfogy a lelkesedés és az energia. Hogy ez ne így legyen, ebben segít Pletser Ádám egészségtan tanár, testépítés és fitnesz szakedző, aki az egészséges életmódról tart előadást és workshopot.

 


 

A szabadtéri vagy edzőtermi sportolás, ha nem kellő körültekintéssel végezzük, kisebb-nagyobb sérüléseket is okozhat – ezek megelőzéséről, az észszerű sportolásról beszél majd Ballagó Enikő gyógytornász. Takács József elsősegély tanár, mentőápoló a szakszerű elsősegélynyújtásról oszt meg ismereteket és gyakorlati bemutatót is tart.

 

A rendezvény Müller Judit jóga foglalkozásával zárul majd, ahol az érdeklődők kipróbálhatják ezt a népszerű, a test és lélek számára egyaránt hasznos mozgásformát.

 


 

A résztvevőknek érdemes magukkal hozni a programsorozat első, novemberi rendezvényén kibocsátott matricagyűjtő füzetet, hiszen aki valamennyi Backstage-programon részt vesz, és azt a füzetbe ragasztott bélyegekkel igazolja, a júniusig tartó rendezvénysorozat végén ajándékot kap.LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”