2020. március 4.

Április utolsó hétvégéjén lesz a Floralia


Látványos bevonulás, csatajelenet, rabszolgavásár, gladiátorok viadala - csak néhány program az idei Floralia tavaszköszöntő ünnep kínálatából, ami április 25-én és 26-án lesz a Gorsium Régészeti Parkban. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő rendezvény idén sok újdonsággal várja a látogatóka


 

Április utolsó hétvégéjén rendezik meg a tavaszköszöntő ünnepet Gorsiumban. 2020-ban megújult programsorozattal készül a Szent István Király Múzeum: Hadrianus, Alsó Pannónia helytartójának látványos bevonulásával kezdődik a Floralia, majd az ünnepi virágdíszbe öltöztetett parkban minden korosztály számára kínálnak izgalmas látnivalót. A római komédia nagymesterének, Plautusnak kiváló komédiáját A hetvenkedő katonát is megtekinthetik a látogatók és hajózhatnak a Sárvízen is.

 


 

A gyerekek is sok program közül választhatnak: készíthetnek virágkoszorút vagy amulettet, de részt vehetnek ásatáson, és maszkos dobáló játékon is.

 


 

A fesztiválételek is a kor jellegzetességeit és szokásait idézik majd: az éhes látogatók akár Vitellius módra készült malacsültet vagy Apacius módra elkészített hústekercseket ehetnek, mindehhez pedig a régió boraiból választhatnak szomjoltót.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása