2020. március 6.

Márciusi programok a Szent István Művelődési Házban


Gazdag programsorozattal várja az érdeklődőket márciusban is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepelnek könyvbemutatók, zongorakoncert, valamint a lelki feltöltődést és a tudományos ismeretterjesztést szolgáló előadások egyaránt.

Március 17-én, kedden 18 órakor folytatódik a „Plébánosok tanúságtétele” című sorozat, mellyel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készül a Székesfehérvári Egyházmegye. Brückner Ákos Előd plébános tart előadást „Miért szeretem az Eucharisztiát?” címmel.

 


 

Március 18-án, szerdán folytatódik az intézmény felújított hangversenyzongorájára épülő koncertsorozat. A 18 órakor kezdődő eseményen Homor Zsuzsanna és Dani Imre zongoraművészek örvendeztetik meg a közönséget.

 

Március 20-án, pénteken 17.30 órakor Bese Gergő atya, iskolalelkész lesz az intézmény vendége, aki „Fogom a kezed - Z generáció a családban, iskolában, plébánián” címmel tart előadást.

 


 

Március 25-én, szerdán 16 órakor folytatódik a Trianon centenáriumhoz kapcsolódó Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme sorozat. Ezúttal „A trianoni béke hatása a magyar gazdaságra” címmel tart előadást Kaposi Zoltán, az MTA doktora, egyetemi tanár.

 

Március 29-én, vasárnap 16 órakor könyvbemutató kezdődik, melyen a „Mária anya – Mária anyánk” című kötetet ismerhetik meg az érdeklődők. A könyv Erdélyi Zsuzsanna gyűjtése alapján tárja elénk Szűz Mária életét és alakját a magyar népi Mária-költészetben.LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”