2020. március 25.

Élet a karantén alatt


A napi rutinok megváltoztak - a járvány miatt kényszerűségből négy fal között töltött napokat, családi, baráti találkozók hiányát és az életritmus megváltozását bizony nem könnyű megélni. Fehérváron azonban rengeteg olyan kezdeményezés indult, ami ebben az élethelyzetben is pozitív szemléletet, szórakozást nyújthat: a város színészei például online sorozatot készítenek közönségüknek, a FEZEN pedig „szobafesztivált” indított.

Sokan élik meg ebben az időszakban, mennyire hiányzik a mindennapok pörgése: a színház művészei és munkatársai is olyan élethelyzetbe kényszerültek a járvány miatt, ami teljesen idegen a választott hivatásuktól. Mindezt optimizmussal és kreativitással, kitartással viselik, erről szól az „Élet a karantén alatt” című sorozat. A sorozat epizódjaiban a Vörösmarty Színház munkatársai és művészei a színházrajongókat most beengedik egy kicsit az otthonaikba. Arról mesélnek, osztanak meg képeket, videót, hogyan éri őket a kényszerű otthonlét, mit csinálnak a színházi pörgés helyett.

 


 

A fesztiválok is szobába költöztek. A FEZEN a legnagyobb magyar fesztiválokkal és klubokkal közösen indított egy különleges programot: Maradj otthon! Fesztivál. Az előadók élő bejelentkezésekkel, online szobakoncertekkel, virtuális közönségtalálkozókkal vesznek részt a programban, amihez szintén nem kell egy lépést sem tennünk a lakásból.

 


 

Már többször bizonyították a Vidi szurkolói is: ha segíteni kell, lehet rájuk számítani. Az RBD tagok most is segítenek: számítógépeket szereztek és vittek hátrányos helyzetű gyerekeknek, fertőtlenítőt és szájmaszkot adományoztak.

 


 

Legutóbb pedig figyelemfelhívó feliratokat helyeztek el a város több pontján a legfontosabb üzenettel: maradj otthon!

 

(fotók: facebook/Maradj Otthon Fesztivál, facebook/RBD Ultras, videó: youtube)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”