2020. május 21.

Tevékeny tavasz a tóparton


Bár a nemzetközi versenyeket törölték, az országos horgászbajnokságok folytatódhatnak. A Palotavárosi tavaknál már erre készülnek, gyakorolnak a fehérvári horgászok is.

Haltelepítés, versenyszervezés, nyári táborok előkészítése – ezek voltak a fő feladatok az elmúlt időszakban a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének csapata számára. Emellett a gondjaikra bízott tavak és folyószakaszok kezelése is mindennapi munkát jelent.

 


 

Jó hír a horgászoknak, hogy az Agrárminisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet kezdeményezésére az új típusú koronavírus okozta külpiaci és belföldi értékesítési nehézségek miatt intervenciós felvásárlást végzett, amely a haltenyésztőknél felhalmozódott harmadik nyaras korosztályú ponty készleteit érintette. A halkészleteket a Magyar Horgászok Országos Szövetségének tagszervezeteinél hasznosították az állami tulajdonú vizekben: a Duna és a Nádor-csatorna mellett a pátkai, a sárszentmihályi és fehérvárcsurgói tározóba is jutott ezekből.

 


 

A telepítéseket mindenhol örömmel fogadták, az utóbbi időben ugyanis megnőtt a horgászok száma. A veszélyhelyzetben is lehetett folytatni ezt a szabadidős tevékenységet a megfelelő szabályok betartásával, és ezzel a lehetőséggel sokan éltek. A tapasztalat szerint szabálykövetőek voltak a vízpartra érkezők, és figyeltek a környezetükre is. Ennek kapcsán több bejelentés is érkezett a szövetséghez: a bejelentők több helyen fedeztek fel haltetemeket. Ez azonban nem problémát jelez, hanem természetes jelenség:  az ezüstkárász ívási időszakában történik némi elhullás.

 


 

A Palotavárosi tavaknál folyamatosan kint vannak a stégeken a horgászok – a legtöbben már az idei szezon versenyeire készülnek. Mert bár a nemzetközi versenyeket törölték, az országos horgászbajnokságok folytatódhatnak - Székesfehérvár elődöntők helyszíne is lesz.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?