2016. október 28.

Előzzük meg a bajt


Egészségügyi szűrésre várják a lakosságot november 3-án 15 és 19 óra között az Alba Regia Sportcsarnokba. Az önkormányzat és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szervezésében megvalósuló program az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozza.

A szűrőnap célja most is a betegségek megelőzése, illetve korai felismerése. Az Alba Regia Sportcsarnokban több mint tizenöt helyszínen végez vizsgálatokat majd a Szent György Kórház húsz orvosa. A város lakói anyajegy-, érállapot-, stressz-, szájüregi, szemészeti, urológiai, sportsebészeti és mozgásszervi szűréseken vehetnek részt. Felmérik a csontritkulás és vastagbélrák kockázatát, valamint dietetikai, táplálkozási tanácsadással segítik az érdeklődőket és vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszint-mérést is végeznek. Lesz továbbá BMI meghatározás, tüdőkapacitás-mérés, légzésfunkció-vizsgálat, masszázs és gyógytorna is. Megtanulhatják az emlő helyes önvizsgálatát és a biztonságos újraélesztést is. A szakellátásban résztvevő orvosokkal idén nem csupán az egészségügyi mérésen találkozhatnak Székesfehérvár polgárai. Ezúttal lehetőségük lesz hosszabban konzultálni problémáikról a jelenlévő szakemberekkel, illetve felmerülő kérdéseiket is tisztázhatják. 




A szűrések mellett mozgásjavító programok is várják az érdeklődőket. Bemutatkozik a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, közelebbről megismerhetik a gyermek- és a gerincjóga áldásos hatását, lesz meridiántorna-bemutató és átmozgató torna a kórház gyógytornászaival. A város legnagyobb szűrőnapjához ebben az esztendőben egy felhívás is kapcsolódik. Egészség a konyhában címmel óvodás és 1., 2., 3. osztályos gyermekeket ösztönöznek arra, hogy mutassák meg, nekik mit jelent az egészség. Egy cipős doboz berendezésén keresztül kell olyan ötleteket bemutatni, ami pályázat címéről, vagy témaköréről eszükbe jutott. A beérkezett munkákra 2016. október 24-től október 31. éjfélig lehet szavazni, a Fehérvári Programszervező Kft. facebook oldalán. A pályamunkákból a szűrőnapon kiállítást láthat a közönség és ekkor lesz az ünnepélyes eredményhirdetés.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása