2018. január 26.

Az év első közgyűlése


Pénteken reggel tartotta idei első ülését Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése. A döntések értelmében több beruházás tervezése is elkezdődhet a Modern Városok Program finanszírozásával, több mint háromszáz 12 éves fehérvári fiú ingyenes HPV elleni védőoltását támogatja a város és bővül a Corvinus fehérvári campusa.

Modern Városok Program – több beruházás tervezése is elindul

Év végén érkezett meg a Modern Városok Program tervezésre fordítható forrása, így elkezdődhet a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor felújítási terveinek elkészítése. A felújítás után a főépület télen is alkalmas lesz majd gyerekek fogadására.

Megkezdődik a Palotai úti parkolóház tervezése is, szintén a Modern Városok Program finanszírozásával. Az elkészült tanulmánytervet tárgyalni fogja még a Pénzügyi Bizottság és a város képviselő-testülete is. Székesfehérvár polgármestere ezzel kapcsolatban azt mondta, több száz parkolóhely kialakítására nyílik majd lehetőség.

 


 

HPV elleni oltóanyag fiúknak

Székesfehérvár idén is támogatja a 12. életévet betöltött, székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes HPV-oltását. Az oltás két részletből áll, a második vakcinát fél évvel később kapják meg a gyermekek a háziorvosuktól.

 

Ingatlancsere is szóba jöhet

Lakásokat vásárolna a Korona Zrt. az önkormányzattól a Várkörút 44. szám alatt. Ezzel kapcsolatban lehetőségként felmerült az az elképzelés is, hogy az Ady Endre utca és Fő utca sarkán található 253 négyzetméteres üzletet adná cserébe a vállalkozás a Várkörúti ingatlanokért. A napirend tájékoztató jelleggel került a testület elé, hogy a témában tárgyaljon-e a város a vállalkozással. A közgyűlés támogatta a cseréről szóló tárgyalások megkezdését.

 


 

Bővül a Corvinus

Heteken belül elkezdődik a Budai út és Zrínyi Miklós utca melletti területen lévő laktanyaépület rekonstrukciója. A felújított épülettel a Corvinus székesfehérvári campusát bővítik.

 

Zárt ülésen tárgyalták a Vörösmarty tér 12. értékesítését

Az értékbecsléshez képest még mindig jóval alacsonyabb ajánlat érkezett a Vörösmarty tér 12-es szám alatti ingatlanra, így érvénytelennek nyilvánította a testület az értékesítést és újra kiírta az eladásra vonatkozó pályázatot. Az épületet azért nem a város önkormányzata újítja fel, mert a felújítás költsége nagyon magas ahhoz képest, hogy mindössze 5-6 bérlakás alakítható ki benne. Egy gyönyörű műemlék, a város egyik emblematikus helyén, melyre minél hamarabb szeretné megtalálni azt a befektetőt Fehérvár, aki ezt képes megfelelő minőségben felújítani és erre garanciát is vállalni – mondta Cser-Palkovics András. Befektetési célra azonban nem kívánja eladni az épületet az önkormányzat.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”