2018. február 5.

Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés a város idei évi költségvetését


Múlt héten adta át Székesfehérvár jegyzője a város polgármesterének Fehérvár 2018-as költségvetési tervezetét, melynek főösszege meghaladja a 70 milliárd forintot. A javaslatot február 8-án tárgyalja a város közgyűlése.


 

A költségvetés főösszege rekordnagyságú, több mint 70 milliárd forint lesz idén, köszönhetően a minden korábbi összeget meghaladó, 16 milliárd forintos iparűzési adóbevételnek, valamint a 26,2 milliárd forintos hazai, a 4,4 milliárd forintos uniós és a 8 milliárd forintos önerős fejlesztési forrásoknak.

 

A büdzsé keretrendszerét három fő terület határozza meg: a humánerőforrást érintő bérfejlesztés, a folytatódó vagy idén kezdődő fejlesztések, valamint a központi költségvetésbe befizetendő szolidaritási hozzájárulás. Ez utóbbi 1,5 milliárd forintról 2,96 milliárd forintra emelkedik a város gazdasági teljesítménye és magas adóbevétele okán.

 


 

A főösszeg több mint felét, 38,6 milliárd forintot költ fejlesztésekre és felújításokra a város idén. A fennmaradó 28,6 milliárd forintból városüzemeltetési és működtetési feladatokat, térségi ellátást és jóléti kiadásokat finanszíroz Székesfehérvár. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd forintot, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek.

 

A tervezet nem tartalmaz hitelfelvételt, viszont 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol. A költségvetésről 2018. február 8-i, csütörtöki ülésén tárgyal Székesfehérvár közgyűlése.

 

(forrás: okkfehervar.hu)




LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása