2018. február 9.

Vasárnap elbúcsúztatja a telet Fehérvár


Idén is kiseprűzik a telet Székesfehérvárról: február 11-én, vasárnap délután jelmezes felvonulással és asszonyfarsanggal búcsúzik a város a farsangi időszaktól és a téltől.

Közeleg a farsangi időszak utolsó három napja, amit a néphagyomány farsang farkának nevez. Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette nem csak a farsangi időszakot zárja le, hanem a telet is elbúcsúztatják ezekben a napokban.

 


 

Székesfehérvár is vidám programokkal búcsúzik a téli hónapoktól. A Szabad Színház társulata és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház farsangfarki mulatságra várja a belvárosba a vállalkozó kedvű családokat, gyerekeket az utolsó farsangi hétvégén, hogy jelmezes felvonulással seprűzzék ki a telet. Az Asszonyfarsang új szokással bővül idén: a Fiatalasszony-farsang keretében a kisgyermekes anyukák is felvonulnak, díszített babakocsikkal.

 


 

Február 11-én, vasárnap 14 órakor az Igézőben veszi kezdetét a farsangfarki program. 14 és 16 óra között álarckészítés, kézműves foglalkozás, 16 órától pedig fánkos ügyességi játékok várják a télbúcsúztató ifjakat. A jelmezes felvonulás 16 órakor indul az Igézőtől az Országalmáig.

 


 

Február 13-án, húshagyó kedden véget ér a vízkereszt óta tartó mulatságok időszaka, ez ugyanis a farsang utolsó napja. A február 14-i hamvazószerdával pedig kezdetét veszi a húsvétig tartó 40 napos nagyböjt.

 

(fotók: szekesfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”