2018. február 14.

Ismer egy jó matematika vagy fizika tanárt? Jelölje az Ericsson-díjra!


Idén már huszadik alkalommal adják át az Ericsson-díjat, melyet minden évben két kategóriában, összesen nyolc kiemelkedő pedagógus vehet át. A személyenként 250 ezer forint anyagi támogatással járó díjat a matematikát és fizikát oktató pedagógusok munkájának elismerésére alapította a vállalat.

Az 1999-ben alapított díjat általános-, vagy középiskolában fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el. Az elismerés azért jött létre, hogy támogassa, elismerje és erősítse a magyarországi, világviszonylatban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzést. 

A díjakat két kategóriában a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány ítéli oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díjbizottságainak ajánlása alapján. A díjazottak személyére javaslatot tehetnek szakmai és társadalmi szervezetek, kollégák és tanítványok. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a javasolt személy részletes szakmai jellemzését, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek alapján a díjra érdemesnek tartják. 

A pályázatokat kizárólag online lehet benyújtani, 2018. március 11-én éjfélig. Kérdés esetén a következő e-mail címre írhatnak: matfund@komal.hu. A kuratórium április 15-ig dönt a díjazottakról, a díjkiosztó ünnepség pedig májusban lesz.

 

(forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”