2018. március 9.

Új épületet kap a Corvinus Fehérváron


Csütörtökön tették le a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának alapkövét. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai felújításon esik át, stílusa azonban nem változik. A tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására.

 


 

Néhány hete már elkezdődött a Budai úti volt laktanyaépület bontása, melynek csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz hozzájárul a város is. A Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár.

 


 

A mintegy kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadótermet alakítanak ki, melyből a legnagyobb 160 fős lesz. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”