2018. március 13.

A tavaszi útépítés után helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert


Lakossági fórumon tájékoztatták a Csutora utcai lakókat a Felsővárosban épülő csapadékvíz-elvezető rendszer építésének jelenlegi állásáról, mivel az utóbbi időben többen panaszkodtak a sár miatt a mélyen fekvő utcában, ahol idén tavasszal a nagyon magas talajvíz is komoly problémát okoz. Mint elhangzott: tavasz végén helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert a víznyelőkkel együtt.

A Csutora utca mintegy öt centiméter vastag aszfaltot kap tavasszal teljes szélességében és a padkát is megemelik, hogy megfelelő lefolyása legyen a csapadékvíznek. Az útépítési munkálatok után helyezik üzembe az út szélén a víznyelőket, melyek biztosítják a víz elvezetését az utcában.
2017 májusában kezdődött a több mint 160 centiméter átmérőjű csapadékcsatorna építése. Őszre elkészült a fővezeték a Zámoly utcától a Csutora utca Berényi út felőli végéig - a munka jelenleg 60-65 százalékos készültségi fokú.

A kivitelező tavaly rendkívül gyorsan megépítette a város csapadékvíz elvezetésének egyik gerincét adó közművet, amit még nem helyeztek üzembe - ezért is volt nagy sár az utcában az elmúlt hetekben. Korábban egy nyílt árok volt az utcában, ami a Berényi út felé lejtett – a környéken élők szerint ez a talajvíz magasságát is szabályozta, és nagyobb esők esetén is megoldotta a csapadékvíz elvezetését, bár voltak olyan időszakok nagy esőzéseknél, amikor ez az árok sem bírta elvezetni a vizet.
A szeptemberben befejeződött csatornaépítés után ősszel elültették még a fákat és a bokrokat az utcában, télen azonban nem volt munkavégzés. Április végén kezdődnek el a befejező munkálatok: az útépítés és padkaépítés, továbbá a tereprendezés is, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a víz elfolyhasson a víznyelőkbe.

A tervek a vízgazdálkodási tanács jóváhagyásával készültek a tervek – ha véget ér a kivitelezés, ellenőrzésre is sor kerül. A szakemberek szerint a kivitelezési munkák befejezésével megoldódnak a vízelvezetési problémák a rendkívül mély fekvésű Csutora utcában.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”