2018. március 22.

Kiállítás, díjátadó és konferencia a Fejér megyei klímastratégia jegyében


A „Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása Fejér Megyében" című programhoz kapcsolódó záró konferenciára, valamint a projekt keretében óvodások, általános,- és középiskolások számára a Fejér Megyei Önkormányzat által meghirdetett klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázat díjátadó ünnepségére telt meg szerdán a Megyeháza Díszterme. A beküldött rajz-, fotó- és logópályázat pályamunkáiból kiállítás is nyílt, amely a Megyeháza aulájában tekinthető meg, április 4-ig.



Fejér megyében több ezer gyermeket sikerült bevonni a klímavédelem témakörébe az utóbbi másfél esztendőben, ezért Fejér megye a közelmúltban megkapta a „Klímabarát megye” címet, amelyet országos szinten is mindössze három önkormányzat viselhet. A gyerekek bevonásán túl megalkották a Megyei Klímastratégiát, továbbá létrehoztak egy Megyei Éghajlatváltozási Platformot. A rendelkezésre álló TOP-forrásból (Településfejlesztési Operatív Program) jelentős összeget, mintegy hétmilliárd forintot költött a megye a felszíni csapadékvíz elvezetésre és környezetvédelmi akciókra. Az egyik legfontosabb tényező mégis a szemléletformálás, a klímabarát gondolkodás fejlesztése volt.

 


 

 „A legfontosabb célkitűzés egy olyan terv elkészítése, amelyet minden szereplő megért, magáénak érez, és kis egységként, részfeladatokra lebontva követni tud, legyen szó magánháztartásokról, vállalkozásokról vagy települési önkormányzatokról. Az egész stratégia célja, hogy a legkisebb egységtől, azaz egyéntől kezdve az egészen nagy egységekig, a megyéig majd az országos szintig mindenki tegyen a környezetért, az elkövetkezendő 50-100 esztendő kihívásaira való felkészülés jegyében.

 


 

A zárókonferencia keretében dr. Czira Tamás, a Klímabarát Települések Szövetségének képviseletében „A klímastratégiák jelentősége, aktuális pályázati lehetőségek” címmel tartott előadást, Kígyóssy Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzat munkatársa pedig a programok eredményeit mutatta be. Ezt követően került sor az óvodások, általános,- és középiskolások számára a Fejér Megyei Önkormányzat által meghirdetett klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázat díjátadó ünnepségére.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása